Het winnende project SpeedlinQ van Randstad Groep

IMG_3159Joep Schellekens, ICT Director Infrastructure & Operations, Randstad Group, is vorig jaar uitgeroepen tot de ICT/Telecom Manager 2015. Hij kreeg de prijs voor SpeedlinQ, het project waarbij een nieuwe communicatie-omgeving voor de ruim 5.000 medewerkers van Randstad, Tempo Team en Yacht is gerealiseerd. In dit interview spreekt Joep over het belang van het hebben van de juiste infrastructuur die zoveel meer mogelijk maakt.

Wat betekent deze prijs voor u?

“Vooral erkenning. Niet alleen voor mij, maar voor het gehele team. De hele omschakeling heeft nogal bloed, zweet en tranen gekost. Het was niet alleen in een IT-change maar een hele business change. Onze intercedenten zijn nu zelf verantwoordelijk voor hun bereikbaarheid. Financieel is het ook een erg goed business case. We hadden bijvoorbeeld medewerker die call center settings configureerde of voor factuurcontroles. Daar was ook iemand verantwoordelijk voor. Nu is dat nagenoeg allemaal volledig geautomatiseerd.”

Wat zijn de ontwikkelingen van 2016?

“Ik ben primair verantwoordelijk voor de infrastructuur en operations, en ga niet over de ‘sexy’ nieuwe apps. Maar als ik wat breder kijk binnen Randstad, dan springt het binden en boeien van talent, mobile en data driven in het oog. Hoe sneller, hogere kwaliteit te leveren. In sommige branches draait het om tijd. Denk aan logistiek of horeca. Wanneer wij tien minuten eerder iemand kunnen leveren dan onze concurrent kan dat de reden zijn waarom een klant met ons in zee gaat. Technologieën die daar op inspelen, daar zijn wij zeer in geïnteresseerd.”

Wat zijn de aardigste technologieën van dit moment?

smartphone“Binnen infrastructuur was dat SpeedlinQ. het hele vernieuwen van het vaste telefonie omgeving en het netwerk. Dat maakt nu andere toepassingen mogelijk. Infra als een enabler. Ons directieteam presenteert nu via streaming video’s op het intranet de laatste cijfers. Dat was een paar jaar terug niet mogelijk.

We hebben ook een hele workplace roadmap ontwikkeld. Werken aan Bring Your Own Device, Follow me printing voor onze flexwerkers en medewerkers. Een laptop en een smart phone zijn standaard uitrusting geworden. Vergroten van je flexibiliteit. Noodzakelijk wanneer we talenten aan ons willen binden. Dus is het niet alleen nodig vanuit een IT-perspectief maar ook vanuit de HR-strategie.

En dan is er – waar ik sterk in geloof – de Public Cloud. Dat past bij ons DNA. Er is nu een plan gemaakt en de Executive Board heeft nu besloten om wereldwijd in de Randstad Group dit door te voeren. Dus we gaan transformeren naar een Public Cloud oplossing, en ook SpeedlinQ rollen we wereldwijd uit. Een operatie waarvoor we het bedrijf Randstad Global IT Solutions hebben opgezet, een shared service center die deze diensten gaat leveren. Dat is een enorme stap voor Randstad. We zijn tot voor kort vooral Local for Local georganiseerd.”

Een hele verandering voor de Randstad.

“De nieuwe mogelijkheden bieden kansen voor Randstad. Het efficiënter inrichten van je infra. Dit gaat puur om de infrastructuur, de storage. De harde kant. We gaan dat naar een provider brengen en dan maken we van hardware software. Het is ook ‘een paraplu’ waarin je applicatie landschap verder kunt gaan standaardiseren. We kunnen hier enorme efficiency slag maken. Ter illustratie: we gebruiken wereldwijd nu meer dan honderd data-centra, daar kunnen we ook drie virtuele data-centra van maken. Dat levert een enorme besparing op.

Het geld dat we daarmee besparen dat investeren we in de business systemen. Denk aan het sneller vinden van kandidaten, de search engines, maar ook het boeien van de talenten, de CRM-applicaties. Wat bijvoorbeeld heel gaaf is, is Randstad Ploy, in België ontwikkeld. Dat is een soort Tinder voor werkzoekenden. Nu in België nog alleen voor horeca. Dit soort apps, daar kun je in de markt ten opzichte van de concurrent het verschil mee maken. En dan kun je de Uber van onze sector worden.”

banner smart connect

Smart Connect Event

Wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen in de telecom en ICT sector? Kom dan naar Smart Connect; hét telecom event van Nederland! Smart Connect is het jaarlijkse ontmoetingspunt en kennis platform voor de belangrijke spelers uit de Telecom / ICT markt.

Bekijk het programma van Smart Connect

 

Leave a reply

Smart Connect website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023