,,Alles binnen één app’’

Oprichter en CEO Jacco Bouw van het e-mailmarketingbedrijf Webpower is een van de sprekers op Smart Connect. Hij plukt al jaren de vruchten van de ervaringen in China, waar Webpower in 2006 neerstreek en profiteerde van de enorme vlucht die de Chinese e-retail nam.

Jacco Bouw ziet het gebeuren. In Azië, waar de smartphone nog veel meer een onlosmakelijk onderdeel van het leven is geworden dan in Europa. ,,We doen hier lang nog niet zoveel met onze mobiel. In Azië wordt er simpelweg alles mee gedaan. Met één app regel je alle sociale media kanalen, je koopt kaartjes voor concert, tickets voor vliegtuig of trein, je betaalt elkaar. Dat komt ook onze richting op. Facebook is die extra functies van WeChat aan het kopiëren, zo gaat Facebook ook betalingen binnen het platform toestaan. Ook andere bedrijven zoals Apple en Google. Apple is bezig met Wallet en Google met de chat ‘Allo-service’. Er is van alles gaande en dat gaat veel consequenties hebben voor diverse organisaties.”

Geen banken meer nodig?

,,Jawel, maar banken moeten technische bedrijven worden. Aan een betaling via WeChat komt geen bank te pas. Net als het afsluiten van een lening. Wanneer alle services via een kanaal gebruikt worden, kan deze ene app zien hoeveel geld er binnenkomt, hoe jouw bestedingspatroon is en daarmee kun je meteen zien hoeveel je kunt lenen. Hier is geen adviseur meer voor nodig.”.

Lopen we in Nederland voorop?

,,Voor Europese begrippen zeker wel. Maar in China is het niet meer nodig om een portemonnee met geld en bankpasjes op zak te hebben. In China ontwikkelt men vanuit mogelijkheden, in Nederland vanuit veiligheid. We zijn voorzichtiger dan in China. We gebruiken een telefoon ook anders. In China heeft iedereen zijn telefoon in de hand en heeft een powerbank bij zich. Daarboven komt de strenge wet- en regelgeving in Europa. Onze regels over datagebruik zijn (terecht) streng. Dit zou een reden kunnen zijn waarom we geen apps op wereldniveau kunnen produceren.

De ervaringen die we als Webpower in China hebben opgedaan en voortdurend blijven opdoen, geven ons voor de Europese markt zeker een voorsprong. We ontwikkelen veel op China. Er zijn bedrijven in Nederland die geen idee hebben wat er op hen afkomt. Iedereen is nu druk apps aan het ontwikkelen, maar over een paar jaar zullen de meeste functionaliteiten in een enkele app ondergebracht zijn.”

banner smart connect

Komt u ook naar het Smart Connect Event?

Jacco Bouw is tijdens het Smart Connect Event een van de panelleden van de Panel discussie: De integratie van nieuwe technologische toepassingen in de praktijk. Smart Connect is het jaarlijkse ontmoetingspunt en kennis platform voor de belangrijke spelers uit de Telecom / ICT markt. Op dit event hoort u de laatste ontwikkelingen en trends en kunt u netwerken met telecom en ict experts.

Bekijk het programma van Smart Connect

Leave a reply

Smart Connect website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023